Columbus Energy S.A.

3 Dodaj opinię
Columbus Energy S.A.
3 191 6 1

Opinie o Columbus Energy S.A.

W. P.

Jadę właśnie na montaż. Pracuję jako instalator i jestem zadowolony. W poprzedniej firmie było mało zleceń. Tutaj narzekać nie mogę. Polecam!

Hahah
@W. P. 21.01.2019 07:44

Hahah przecież teraz każdy ma dużo zleceń

W. P.
@W. P. 21.01.2019 07:44

No chyba nie każdy, przecież napisałem, że w poprzedniej firmie nie miałem. Niektórzy tak gadaja, że mają dużo klientów, a potem się okazuje, że to lipa.

Olga

Hej, czy obecnie trwa jakaś rekrutacja?

Columbus Energy S.A.
pracodawca
@Olga 29.01.2019 14:10

Tak, prowadzimy obecnie rekrutacje na stanowiska w wielu działach, od handlowego, poprzez administracyjny po dział techniczny. Rozwijamy się dynamicznie i ogłoszenia dodawane są na bieżąco, dlatego zachęcam do śledzenia zakładki "Kariera" na naszej stronie: http://columbusenergy.pl/kariera/ i zapraszamy do aplikowania.

Kuba

Brałem udział w rekrutacji do działu Marketingu. Rozmowa bardzo konkretna, co ostatnio prawie się nie zdarza. Ostatecznie nie dostałem pracy, ale tego samego dnia przyjąłem inną ofertę. Od razu widać fajną atomosferę w biurze.

Paweł
@Kuba 21.01.2019 06:20

Ja również brałem udział w rekrutacji do działu marketingu, ostatecznie moja kandydatura została odrzucona, a ja dostałem inną propozycję pracy, jednak postanowiłem napisać swoją opinię. Przyznam szczerze, że już dawno nie spotkałem się z tak transparentnym procesem rekrutacji. Od początku wiadomo było ile będzie etapów itd. Szukają doświadczonych pracowników.

Sebastian
@Paweł 21.01.2019 11:18

Mam rozumieć, że otrzymałeś inną ofertę pracy od firmy Columbus Energy? Firma w trakcie procesu rekrutacyjnego zauważyła, że Twoja wiedza i umiejętności będą przydatne na zupełnie innym stanowisku, aniżeli aplikowałeś? Wyjaśnij proszę, jak to dokładnie wyglądało.

Paweł
@Sebastian 23.01.2019 10:57

Tak. Zaproponowano mi inne stanowisko powiązane z moimi dotychczasowymi kompetencjami, ale dające możliwość rozwoju w stronę marketingu – choć niedokładnie w tym dziale. Columbus Energy ma naprawdę rozbudowane struktury. Zobaczę czy praca na zaproponowanym stanowisku będzie mi odpowiadała. Narazie jestem nastawiony pozytywnie, ale zobaczymy, co będzie dalej.

Radosław

Byłem ostatnio na rozmowie rekrutacyjnej i mimo że pracy nie dostałem (troche z mojej winy bo nie jestem w tej chwili w pelni dyspozycyjny) to oceniam na plus. Firma cały czas była ze mną w kontakcie, poszli na rękę z godziną rozmowy. Sama rozmowa bardzo konkretna na kazde moje pytanie dostałem jasną odpowiedź. mysle ze w pozniejszym okresie jeszcze raz sprobuje.

obiektywny

Dlaczego opinie są usuwane??! Nie można nawet napisać, że praca jest od rana do 22 - 23? Nie do zaakceptowania przez to forum jest również to że premia jest wypłacana po montażu, a ok 50% umów jest rozwiązywanych przez klientów jeszcze przed montażem? Wolność słowa! Nie ma co...

Bobas
@obiektywny 24.09.2018 13:27

Też jestem ciekaw dlaczego?? Napisałem tylko konkretnie na jakie wynagrodzenie liczyłem i kwoty zostały usunięte przez administratora?? To jest podstawowa kwestia bo jeśli firma nie chce zapłacić 2 tys. na rękę to uważam, że nawet na rozmowę nie ma co tam iść. Jaki normalny człowiek wyżyje za mniej jeśli musi sam zapłacić za wszystko i sam się wyżywić, nie każdemu ziemniaki rosną za domem na wsi, niektórzy mieszkając w mieście sami za wszystko płacą sklepach!

Columbus Energy S.A.
pracodawca
@Bobas 14.10.2018 12:04

Szanowny Panie, obecnie na pokładzie mamy ponad 250 pracujących z nami osób, które w ramach swoich zespołów codziennie realizują swoje zadania - które zostały w całości omówione i zaakceptowane podczas rozmów kwalifikacyjnych. Rozumiemy, że nasza oferta być może nie spotkała się z Pana zainteresowaniem, podobnie jak My nie zawsze jesteśmy w stanie złożyć ofertę współpracy Wszystkim kandydatom, którzy się o to ubiegają - życzymy sukcesów na rynku pracy w innych Spółkach.

Instalator
@Columbus Energy S.A. 16.10.2018 17:38

Hahaha - typowa arogancka odpowiedz. To po co kolejne rekrutacje ????. Chyba pracownicy jednak sami odchodzą...

Bomber
@Columbus Energy S.A. 16.10.2018 17:38

"My nie zawsze jesteśmy w stanie złożyć ofertę współpracy Wszystkim kandydatom, którzy się o to ubiegają " HAHAHA Mimo tego, że w ogłoszeniu doświadczenie nie było specjalnie wymagane w branży, a ja je posiadam to nie dostałem żadnej odpowiedzi zwrotnej po wysłaniu CV, choć spełniałem wszystkie wymagania. Ale w sumie znalazłem pracę w firmie z lepszymi perspektywami, więc dziękuje, że nie marnowaliście mojego czasu.

adam
@obiektywny 24.09.2018 13:27

Usuwanie opinii to dosyć częsta praktyka wśród pracodawców. Praca długa, ale na zarobki nie narzekam. Ludzie osłabiacie... W większości firm premia jest wypłacana po montażu lub realizacji zlecenia. Z resztą, w ogóle wynagrodzenie za pracę jest płatne po jej wykonaniu... Robię instalacje dla CE już pół roku i oczywiście, może gdzieś jest lepiej, ale w innych miejscach też może być gorzej. Co do rozwiązywania umów, być może CE coś z tym zrobi.

Ola
@obiektywny 24.09.2018 13:27

Opinii nie usuwa Administrator tylko firma Columbus, która płaci co miesiąc ok 300zł portalowi gowork za mozliwosc edycji wszystkiego co pojawia sie na stronie. Tak to niestety działa

Pede
@obiektywny 24.09.2018 13:27

Również i moja opinia została usunięta. Choć nie jestem pracownikiem a wyraziłem ocenę procesu rekrutacji, który był profesjonalny ze strony Hr a zdecydowanie mniej ze strony Prezesa. Cóż życzę dystansu i samokrytycyzmu.

lolek
@Bomber 16.11.2018 21:49

typowe dla ludzi którzy właśnie nie maja perspektyw. "Nie dostałem pracy tutaj to poszedłem gdzie indzie i na pewno jest lepiej." Głupoty gadasz typie.

Fotoniasty

Fajny tekst tutaj jakiś RKS wysmarował. Firma to taki sam numer jak foton i jeszcze kilka innych. Drogi i .....ujowo. A odnośnie prowizji po 10tys. To normalna dla handlowców w tej branży. Ja wyciągam po 20tys na rękę bez problemu a jak się dobrze trafi to 35tys. Taka branża taki zarobki.... Columbia to strata czasu. Mi szkoda że w ogóle byłem tam w lutym na rekrutacji. Na szczęście nie przyjąłem oferty.

Dominik
@Fotoniasty 31.10.2018 20:19

Jakiego pracodawcę rekomendujesz? Pytam bo chyba bym się w tej branży odnalazł. Chodzi mi o okolice Krakowa. pozdro welonimucha.com@gmail.com

Aneta

Wielu z Was porusza w bieżącym wątku temat "usuwania wpisów". Pozwólcie zatem, że jako moderator forum wyjaśnię te kwestię. Każda osoba może wypowiedzieć się w wątku niezależnie od tego, jaki wydźwięk na temat warunków zatrudnienia w firmie ma jego komentarz - pozytywny, czy negatywny - pod warunkiem, że nie narusza on w żaden sposób regulaminu serwisu i polskiego prawa. Dlatego też - zanim opublikuje się dany wpis, warto upewnić się, czy w żaden sposób nie narusza on zasad panujących na forum: http://sheely-sheeley-family.us/regulamin Usunięte przez administrację mogą być wyłącznie takie komentarze, które zawierają w sobie wyzwiska, obraźliwe słownictwo, dane osobowe konkretnych pracowników bądź osób postronnych, lub nawet uwłaczające stwierdzenia, które umożliwiają identyfikację osób trzecich. Zgodnie z obowiązującym rozporządzeniem o ochronie danych osobowych (RODO) takich danych nie publikujemy na forach publicznych. Wracając jednak do meritum forum - zachęcam do merytorycznej i kulturalnej dyskusji na temat aktualnie panujących warunków zatrudnienia w firmie.

Digitel

Praca od 7 rano do oporu! Początkowa stawka instalatora 2800 netto. Problem z rozliczeniem dojazdow, problem z odzieza (praca w prywatnym ubraniu). Po 3mc proponuja 3500 netto. Zadko kto dozywa przedluzenia umowy...

Columbus Energy S.A.
pracodawca
@Digitel 05.12.2018 21:26

Witam, proces instalatorski w naszej spółce jest nowym projektem. Przestrzeganie zasad BHP realizowane jest z wysokim standardem (zarówno w zakresie zapewnienia ochrony indywidualnej, jak i odzieży roboczej). Aktualnie poszukujemy chętnych do pracy na terenie całego kraju, ze szczególnym naciskiem na południe Polski. Osoby zainteresowane zachęcam do wysłania CV na adres: rekrutacja@columbusenergy.pl

radzio
@Digitel 05.12.2018 21:26

No nie przesadzaj z tym niedożywaniem do kolejnej umowy. Praca jest ciężka, ale chyba kto się na nią decyduje, o tym wie. Trzeba dostarczyć wszystkie dokumenty, jak niczego nie brakuje, nie ma problemu z rozliczeniem. Czasem trzeba trochę poczekać, bo przełożony musi zatwierdzić, ale tak jest w każdej firmie

Mateusz

Dostałem propozycję pracy na przedstawiciela handlowego w Warszawie ? Proszę o wasze opinie czy warto , uwielbiam rozmawiać z ludźmi , sprzedawać to mi sprawia przyjemność . Jaka jest podstawa netto ? I jak jest z tym produktem czy jest tak dobrze sprzedawany ?

radzio
@Mateusz 09.12.2018 21:04

Praca jest dla kogoś, kto lubi sprzedawać i robi to z pasją. Produkt jest dobry, co można ocenić na podst. zainteresowania nawet na forach w internecie, teraz sporo mówi się o ograniczaniu emisji i inwestycjach w OZE. W firmie robią szkolenia wdrożeniowe i produktowe. Podstawa jest, a jeżeli chodzi o premie, to jaką sobie wypracujesz, taką będziesz miał. Ja zacząłem sprzedawać 3 miesiące temu i narazie jestem zadowolony, ale to moja opinia.

nick

jakich pieniędzy można spodziewać sie na stanowisku koordynatora ?

Janek
@nick 29.12.2018 01:10

To dosyć indywidualne. Jakie pieniądze sobie wynegocjujesz, takie będziesz miał. W każdym dziale jest inaczej. Pracuję w firmie już 2 lata, wychodzi na to, że koordynatorzy raczej są zadowoleni, nie ma dużej rotacji na tych stanowiskach.

Michał
Zweryfikowany użytkownik

Byłem dzisiaj na rozmowie kwalifikacyjnej. Trzeba przyznać, że rozmowa przebiegła bardzo profesjonalnie oraz w przyjemnej atmosferze. Panie prowadzące rekrutację bardzo rzeczowo podeszły do swojej funkcji - konkrety na stół (klarowne przedstawienie warunków pracy). Odpowiedź miałem dostać około 16, jednak po 12 godzinie miałem już telefon z pozytywnym wynikiem. Pracy się nie podjąłem, dlatego, że ku mojemu zaskoczeniu zaraz po rozmowie rekrutacyjnej miałem inny telefon, gdzie zostałem zaproszony na rozmowę do innej firmy i odrazu zaakceptowano moją kandydaturę na stanowisko. Gdyby nie wynikła ta niespodziewana okoliczność to pracę w Columbus Energy bym z pewnością podjął. Polecam!

Bartekzz

Nie polecam.

Olga

Z dala od tej firmy. Długie wykonanie. Pomimo wpłaty gotówki umowa do elektrowni wpłynęła po 35 dniach. Mają balagan. Nikt nic nie wie.

Klient
@Olga 04.10.2018 21:28

U mnie podobnie - cały czas nie podłączona instalacja a trzeba płacić :(

Adam
@Klient 13.10.2018 14:47

A u mnie wszystko podłączyli na czas. Miałem jeszcze jedną sprawę przed montażem, jak kliknąłem na stronie, żeby zadzwonili, to zaraz był kontakt.

DE

Jestem jednym z kilkuset pracowników. Pracuję w sprzedaży - wcale nie ma dużej rotacji. Atmosfera jest OK, cele jasne a wynagrodzenia na czas.

Dżony
@DE 22.10.2018 14:50

Wypłata na czas? Żyjemy w średniowieczu, żeby nie otrzymać wynagrodzenia za wykonaną pracę w określonym terminie?

Marcelina

Firma z dobrą z dobrą energią. Pracuję tu od maja i jestem zadowolona. Fajni ludzie i menadżerowie. Lubię atmosferę w Columbus Energy S.A. za: Fajni ludzie, zgrane zespoły

Bobas

Nieprawda! Dają odpowiedź po rekrutacji, przynajmniej ja taką otrzymałem mimo, iż nie zostałem przyjęty. W sumie nie płaczę z tego powodu. Może (usunięte przez administratora)netto na początek a docelowo (usunięte przez administratora)zł netto po jakimś dłuższym okresie to dla tej firmy wygórowana stawka ale 9 lat jako magazynier i 6 lat jako operator przeróżnych wózków widłowych wyceniam właśnie na taką kasę. Praca 7-15 oraz 8-16 i brak magazynu, jakaś klitka w podziemiach budynku więc za mniej nie wziąłbym tej pracy przez brak normalnej hali, pracowałem w takiej klitce w innej firmie i masakra, zamiast robić swoją robotę będziesz jeździł innymi towarem (usunięte przez administratora)z miejsca na miejsce, braku powierzchni roboczej nie oszukasz.

tomek

pracowałem przez pól roku jako monter. zdazrzały się czasem niefortunne sytuacje, ale ogólnie byłem zadowolony. zrezygnowałem z pracy, bo wyjechałem do rodziny zagranice

Instalator
@tomek 06.08.2018 13:28

To coś chyba dobrze się tam nie pracowało skoro wyjechałeś....

RKS CE

Pracuje w firmie od 2016 roku , zaczynałem jako doradca energetyczny obecnie jestem jednym z kierowników dość dużego zespołu.Zdaję sobie sprawę że pisanie na tym forum zwłaszcza przez osobę taką jak ja .Czyli pracującą w CE przez wielu może być odebrane jako mało wiarygodne .Trudno .Postaram się opisać krótko jak od wewnątrz wygląda praca z perspektywy doradcy energetycznego. Robię to tylko i wyłącznie z irytacji która towarzyszy mi czytając opinie na tym forum od : spełnionych i pełnych sukcesów dawnych współpracowników : Jak jest na prawdę ? Praca jest wymagająca , to na pewno . Czy trudna? Zależy czego oczekujesz . Jeżeli szukasz pracy w której można się ślizgać i trochę na tym zarabiać To od razu sobie odpuść. Jest to praca dla osób chcących dwóch rzeczy .Pierwszej - to ponadprzeciętnych zarobków .Drugiej - które zależą tylko i wyłącznie od Ciebie. W moim zespole przez dwa lata odeszło czterech pracowników .Dwóch samemu ,bo zadanie ich przerosło .Dwóch zwolnionych przez firmę z tego samego powodu. Cała reszta pracuje ze mną długo , a najstarsi stażem zaczynali ze mną . Dlaczego tak kurczowo trzymają się tej pracy i firmy ? Bo zarabiają . Za ciężką pracę którą wykonujemy otrzymujemy wynagrodzenie dla którego warto tak pracować . Zaspokoję ciekawość tych wszystkich którzy są ciekawi najważniejszego.Ile? Średnia w mojej grupie parunastu osób za kwiecień wyniosła dokładnie 6800 zł netto , części prowizyjnej .Oczywiście plus wynagrodzenie podstawowe.Które nie jest najniższą krajową. Oczywiście że na umowę o pracę . Najmniejsza część prowizyjna to było 1800 zł ,najwyższa ponad 10000 zł . Czy dlatego warto się starać ? Myślę że bardzo warto .ale to tylko moja perspektywa. Jak jest zorganizowana praca? Przemyślanie. Po pierwsze musisz przejść rekrutację .Jak ona wygląda? Właśnie dzisiaj miałem przyjemność uczestniczyć jako członek komisji w drugim ostatecznym etapie . Do drugiego etapu zakwalifikowało się 7 osób .Ilu zatrudnimy ? Cztery osoby . To mówi tylko jedno .Nie tak łatwo się do nas dostać . Naprawdę musisz być dobry , żeby przejść przez sito . Choć jak czytam komentarze ewidentnie napisane przez osoby które tu pracowały i nie dały rady . To dochodzę do wniosku ,że miały szczęście .Widocznie nie byłem na ich assecie :) Jak się dostaniesz to co Cię czeka ? Szkolenie .Cztery dni w firmie .Potem w terenie z kierownikiem . Otrzymujesz wszystkie narzędzia które są Ci potrzebne .Komputer , telefon ,materiały oraz oczywiście samochód . Tu są jak czytam komentarze największe emocje .Jaki ten samochód? Na początek, mówiąc delikatnie dość eksploatowany. Oczywiście w pełni sprawny , ale młodością nie grzeszy. Jak jesteś dobry to po miesiącu max dwóch Twój kierownik przydziela Ci nówkę seata ibizę .Co prawda nie jest to król autostrad .ale nowy pachnący fabryką i przede wszystkim bezpieczny. DWS /Dział Wsparcia Sprzedaży / umawia Ci spotkania . Ile ?Około 5 dziennie .Z tego odbywa się realnie jakieś trzy. Spotkania są trzy krotnie obdzwaniane , potwierdzane .robiona jest ankieta oraz wstępny projekt instalacji . Dużo ? Bardzo dużo . Czy wszystkie umówione terminy są rokujące .Oczywiście że nie .Było by śmiesznie i głupio oczekiwać że DWS za nas sprzeda instalację . Ale ponad 20% terminów jest super. Właśnie z tych terminów podpisujemy umowy.To na początek .Dlaczego na początek? Dlatego że z tych terminów mamy polecenia za które CE płaci klientowi , który polecił .Dzięki temu po jakimś czasie zaczyna się robić samograj. Przykład . Ja właściwie nie powinienem podpisywać swoich umów bo odpowiadam za mój zespól. Ale co mam zrobić jak sami klienci do mnie dzwonią .Jadę . Z 6 spotkań z poleceń spisałem 6 umów ,trzech kolejnych czeka aż znajdę czas i pięć kolejnych poleceń mi wpłynęło . czysty samograj . Właśnie dzięki temu wszystkiemu co zapewnia firma . Wiele działów pracuje na nas sukces. My doradcy /sprzedawcy/ mamy to szczęście że spijamy cały czysty nektar z pracy wszystkich w firmie. Jedni potrafią to wykorzystać i docenić inni niestety nie . Tak to bywa . Trudno zadowolić każdego , a zwłaszcza takich którzy nie potrafili mimo całego wsparcia zrobić NIC. Tacy też muszą być na tym świecie .ja osobiście się cieszę że są już w nie moim . Na koniec chciałbym się odnieść do produktu który sprzedajemy . Zacznę od tego czy jest najtańszy .Szczerze? Nie .Mimo to tylko moja grupa podpisuje ....oj bardzo dużo umów .Dlaczego? Bo jest to produkt oparty na wysokiej jakości podzespołach .To musi kosztować . Bo jako CE jedyni na rynku dajemy 15 letnią gwarancję . Czy to ważne ? Bardzo .Szczególnie jeżeli jakąkolwiek gwarancję daje spółka sp.zo.o z kapitałem 5000 zł .Na sprzęt warty 30000 zł i gwarantuje że za 5 lat jak coś się zepsuje to oni jeszcze będą istnieć i chętnie wymienią element przekraczający ceną ich wartość kapitału zakładowego . Oczywiście podobnie jak firma Kowalskiego &Szwagier na allegro. Reasumują .Jeżeli jesteś dobrym sprzedawcą i chcesz wykorzystać dla siebie potencjał lidera rynku .Zapraszamy .

startup
@RKS CE 30.05.2018 00:10

Piękna ta bajka na dobranoc.;)

KrisuOlsztyn
@RKS CE 30.05.2018 00:10

Wielkie dzięki za wyczerpującą wypowiedź :) Szukałem czegoś na temat Firmy - od kiedy istnieje itd. gdyż jutro mam Assessment center. Nie ukrywam,że bardzo zależy mi na tej pracy,gdyż prawie od 10 lat "latam" w segmencie Klienta D2D oraz B2B. Ostatnio sprzedając "ENERGIĘ" W segmencie Klienta Biznesowaego coraz częściej padały pytania odnośnie Fotowoltaiki itd. Stwierdziłem - trzeba dalej się rozwijać,bo przecież stojąc w miejscu się cofam... . No i zacząłem działania. O firmie CE słyszałem kilka pozytywnych opinii. Stwierdziłem albo Foton Technik,albo Columbus Energy.... Wybrałem - Columbus. Wysłałem jedno CV przez strone,zdobyłem kontakt do Kierownika Regionu ( Warmia i Mazury) i napisałem maila... Chcę teraz oferować Klientom produkt,który sam za jakiś czas będzie się sprzedawał " pocztą pantoflowa" gdyż zadowolony Klient "powróci" a tutaj - profesjonalna obsługa,wysokiej jakości sprzęt... Więc mam nadzieję,że jutro pójdzie pozytywnie :)

Bobi
@KrisuOlsztyn 04.09.2018 12:31

Daj znać jak poszło i jak przebiegał Assessment ;)

Były RKS
@RKS CE 30.05.2018 00:10

Jak duży jest ten zespół? Bo z tego co pamiętam wszystkich doradców w firmie było poniżej 40 osób.

Inwestor CE

Dzisiaj akcje po 19 groszy. Roczna stopa zwrotu -42,42% czyli strata. Od początku notowań w 2011 roku spadek ponad 90%. No comment jak to mówią serwisy informacyjne.

Santana

Witajcie, Pracowałem w tej firmie 2,5 roku, więc znam tam wszystkich i cały proces. Tak, nie będzie to pochlebna opinia i nie wynika z frustracji. Pozytywnie mogę powiedzieć, że ludzie bardzo pomocni i mili, maja też świetny marketing. Jak tam pracowałem, to coraz bardziej okazywało się, że tylko marketing jest ich mocną stroną. Fotowoltaika to moja pasja, więc po odejściu z Columbusa zająłem się fotowoltaiką, która autentycznie robi instalacje i to na wysokim poziomie oraz na sprzęcie ze średniej półki, jak i tej najwyższej. Spadły mi klapki z oczu. Okazało się, że to co twierdzi Columbus jest zawsze mocno naciągane (delikatnie mówiąc). Mają najdroższe rozwiązania na wątpliwej jakości sprzęcie. np. Panele "krzak" chiński. Tak, chińskie. Warto sobie sprawdzić gdzie jest fabryka paneli Voltika.. Gdzie? nigdzie. Są moduły sprowadzane z Chin i chrzczone tj. nadawane jest ich imię "Voltika". Gdzie zatem gwarancja producencka? No taka na papierze jest, ale producenta nie znajdziesz. Tak, jest w ofercie "Gwarancja Totalna" czyli 15 lat na wszystko, ale pod jednym małym warunkiem.., że firma Columbus będzie istnieć tyle lat. Patrząc na ich model biznesowy, to może jeszcze chwilę pociągną - rok, dwa? Falowniki: Zeversolar - Chiński producent zakupiony przez firmę SMA. Chińskie to złe? Nie jeśli nie jest tą najtańszą wersją.. Abonament na słońce, czyli instalacje dla Twojego domu, które się same spłacają z oszczędności prądowych. No, może fajnie, ale koszt instalacji znacznie droższy niż u konkurencji, a "abonament", to nic innego jak kredytowanie. Owe kredytowanie jest droższe niż u konkurencji i zależne od Twojego scoringu w banku, czyli rata może być różna w zależności od oprocentowania jakie naliczy Ci bank zgodnie z Twoją zdolnością kredytową. Co to oznacza? Że płacisz ratę wyższą niż oszczędności prądowe, czyli dopłacasz do biznesu, i modlisz się, że jak się skończy Twój 12 letni okres spłaty instalacji, to nic się nie zepsuje, bo znów dołożysz kasę do Twojego super biznesu z Columbusem. Pominę już kwestię jak potraktowano moich klientów biznesowych dla których podobno szykowano dofinansowania (finalnie ich nie pozyskano, bo nawet nie zostały złożone dokumenty, a z racji pobrania zaliczek zmuszono klientów do zakupu instalacji mniejszych w leasingu. Moi klienci zostali nieetycznie potraktowani, a ja świeciłem oczami. Jeszcze raz podkreślę: pracują tam fajni ludzie, to szefostwo ułożyło biznes na marketingu, oszczędności, mydleniu oczu i modnym produkcie. Aby tam pracować (szczególnie jako handlowiec) trzeba nie mieć kręgosłupa moralnego, albo mieć faktycznie problem ze znalezieniem pracy gdzie indziej (bo nie chcę obrażać moich kolegów i koleżanki). Tak to wygląda świetle ogólnym, z odrobiną szczegółów. Pozdrawiam czytających i Columbowiczów.

log

jak wygląda praca w dziale logistyki? ile osób pracuje? jaka atmosfera i godziny pracy? Czy zarobki w tym dziale są w granicach średniej krajowej/niższe/wyższe? Chciałbym aplikowac na stanowisko specjalisty ds. logistyki.

Columbus Energy S.A.
@log 31.07.2018 20:37

Szanowny/a Panie/i, stanowisko Specjalisty ds. logistyki w naszej firmie jest nowe. Po więcej informacji zapraszamy do kontaktu z naszym działem HR - nr tel. 533 308 185, e-mail: rekrutacja@columbusenergy.pl Pozdrawiamy, Columbus Energy S.A. www.columbusenergy.pl

Grzegorz

W firmie CE pracuję od 4 miesięcy - w zasadzie pozytywną opinię chciałam wystawić już na etapie rekrutacji - która była bardzo konkretna i bez głupich pytań. Postanowiłam poczekać... i dobrze zrobiłam, bo teraz będzie ona bardziej wiarygodna. W firmie panuje przyjazna atmosfera, szefowie są kompetentni - a to ważne. Jak się czegoś nie wie, wszyscy życzliwie pomogą. Polecam!

Jozef

W columbus eneegy jestem instalatorem. Instalację kładę od dwóch lat. Jestdm zadowolony z warunkow i dobrze mi sie pracuje. Polecam firmę

Jan37
@Jozef 21.05.2018 09:05

Jozef, dzięki za opinię, przeszedłem rekrutację, pierwsze wrażenia również mam pozytywne, oby tak dalej.

Agnieszka

Bardzo profesjonalnie przeprowadzony proces rekrutacyjny. Atmosfera miła pomimo stresujacych przecież okoliczności. Dwa etapy rozmow. Rozwijająca się, solidna firma. Polecam mimo że pracy nie dostałam.

Słoneczko

Jestem wieloletnim pracownikiem Columbusa. Polecam firme Columbus Energy S.A. kazdemu, kto chce uczciwie zarabiac dobre pieniadze! Płacą terminowo. Sprawiedliwy i bardzo uczciwy system rozliczen, motywuje do pracy i zacheca do zaangazowania sie w 200% ! Dają narzędzia pracy! Doceniaja kazdego pracownika! Pracownik wie, ze ma na kogo liczyc. Ma wsparcie Szefa na kazdym kroku, jak rowniez wsparcie i pomoc wszystkich działów w firmie. Pracownik ma mozliwosci rozwoju zawodowego i awansu. Firma rozpoznawalna w calej Polsce. Klienci bardzo dobrze wypowiadaja sie o firmie, sa zadowoleni z instalacji i mozliwosci finansowania, jakie oferuje obecnie Columbus! Elastyczny abonament Columbusa podbija całą Polskę! Mają produkt dostepny na każdą kieszeń! Szczerze polecam i zachecam do pracy w tej firmie! Spróbujcie, a napewno nie będziecie żałować ☺

Rico

Pracowałem niestety dla tej firmy i winni są mi pieniądze. Nie polecam potencjalnych ,współpracowników traktują jako dostawców leadów i kontaktów, później zwalniają i nie płacą. Kultura organizacyjna na poziomie piaskownicy a kompetencje ludzi z HR no cóż szkoda słów. Tzw dział wsparcia nie potrafi rozmawiać z klientami egzekwować od nich dokumentów za co później obwiniają przedstawicieli. Dodatkowo zatrudnili osobę na stanowisku szefa sprzedaży, która rozwaliła nie jeden dział sprzedaży patrz Caldoris ( restrukturyzacja zadłużenia). Ceny instalacji zmieniają częściej niż rękawiczki a ostatnio zaczynają montować na podzespołach, które w Chinach nawet słabo słodzą. Odradzam.

Columbus Energy S.A.
@Rico 28.05.2018 22:17

Szanowny Panie Rico, ustosunkowując się do Pana opinii informujemy iż nie posiadamy żadnego zadłużenia w stosunku do jakiegokolwiek Pracownika. Bardzo nam przykro z powodu tak negatywnej Pana opinii, tym bardziej, że nasza firma zatrudnia wielu zadowolonych ze współpracy Przedstawicieli handlowych którzy chwalą sobie współpracę z każdym naszym działem, cenią wsparcie jakie oferuje firma pod kątem obsługi Klienta, spotkań z Klientami, narzędzi pracy a także szkoleń oraz wiedzy merytorycznej. Dodatkowo zapraszamy do zapoznania się z RZETELNYMI ogólnymi informacjami dostępnymi w Internecie które można przeczytać, na temat restrukturyzacji firmy Caldoris. Nie prawdą jest iż jest to spowodowane działaniami Szefa sprzedaży o którym Pan wspomina. Chcielibyśmy skonfrontować Pana treść nie tylko tutaj na polu portalu, ale również w bezpośredniej rozmowie, dlatego zapraszamy do kontaktu z naszą firmą. Z poważaniem, Columbus Energy S.A.

Niedoszły klient

Oferują tzw. abonament a w rzeczywistości to zakup na raty przez bank o to za cenę wyższą o 30% niż w innych firmach. Nie ma to nic wspólnego z abonamentem. To się kwalifikuje do zgłoszenia do UOKiK jako wprowadzanie w błąd. Cena blisko 9000 Zł za kWp tp rozbój w biały dzień. Chcą sprzeać daewoo za cenę mercedesa.

Columbus Energy S.A.
@Niedoszły klient 28.05.2018 22:38

Szanowny/a, nasza firma jako jedyna posiada ofertę dostosowaną do indywidulanego zapotrzebowania Klienta na energię elektryczną pozyskiwaną ze Słońca. Nie jest to sztywna oferta. Dobieramy dla Klienta najlepszą cenowo ofertę, konkurencyjną w stosunku do pozostałych firm na rynku. Dodatkowo zachęcamy do kontaktu z naszym działem Obsługi klienta, który przekaże informacje o cenie za kWp, gdyż podana przez Panią/a cena jest bardzo mocno zawyżona. Jest to pomówienie, i bardzo nam przykro z tego powodu. Z poważaniem, Columbus Energy S.A.

Wojtek

A ja tu pracuje i nie uważam, żeby opinia Pana PRiko była prawda. Konkurencja działa ... polecam prace wszystkim.

Żarty

Śmieszne pieniądze proponują,raczej praca dla początkujących.

były
@Żarty 14.04.2018 22:53

Zawsze tak było i zawsze tak będzie..... Oferować takie .... pieniądze w branży która tak rośnie to jest śmiech.

przyjaciel Tomasz :)
@były 19.04.2018 07:03

a w ilu firmach na tacy dostajesz umówione spotkania? i z tego co wiem płacą od pierwszej umowy , nie tak jak w innych firmach ,(dają etat) a nie śmieciówkę i na podstawie nie ma najniższej krajowej. Podsumowując - nie znam drugiej firmy która daje takie rzeczy:) jak się mylę proszę o konkrety . P.S. a i nowe samochody i kasę na paliwo no limit .

Riko Gonzales
@przyjaciel Tomasz :) 21.04.2018 17:00

Gościu pracowałem tu troche czasu , i wygląda to wogle inaczej niż piszesz , chyba nie masz o niczym zielonego pojęcia jak (usunięte przez administratora), który nie daje nawet telefonu komórkowego służbowego,ale to dobrze bo teraz dzwonią do mnie nie do niego .Omijać tą firmę szerokim łukiem , a samochód to sobie idz wez na kredyt a nie na drapane liczysz

Kandydatka Maria

Gdzie mam sie zglosic do pracy w call center/asystent sprzedazy? Chce pracowac w fotowoltaicie. d czego moge zaczac?

Columbus Energy S.A.
pracodawca
@Kandydatka Maria 09.05.2018 07:29

Szanowna Pani, prosimy się skontaktować z naszym działem HR, pod nr tel. 533 308 185. Pozdrawiamy, Columbus Energy S.A.

Zostaw opinię o Columbus Energy S.A. - Kraków

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Columbus Energy S.A.